Våra elever i åk 2 på Restaurang och livsmedel tävlade i Matrundan Österlen fredagen den 11 maj 2018, som arrangeras på Österlenkryddor.
Eleverna tävlade mot varandra i två grupper där de skapade följande meny i smakprover, som sedan serveras på plats och bedömdes av en jury.
- En rubb som passar till fläskkött men som även kan användas som rubb till andra köttslag eller vegetariskt.
- En kryddblandning till sås.
- En dryck som har te som bas, ska kryddas/ smaksättas och avnjutas kall.
Vinnarrätten
Vinnarrätten blev en råraka, långbakad karre med Kyda Rub. Picklade grönsaker, senapsfrö och crème fraiche-kryddad med En Flabb Full samt drycken Limonade.
De elever som tog hem smakvinsten var Michelle, William, Jonathan och Oliver.
Några ord ur juryns motivering till vinnarrätten:
Tydlig och frisk smak med twist och en presentation som gav helhet.
Vinnarlagets vinst var utvalda produkter från Sorunda och Österlenkryddor med tillhörande presentkort.