Nyheter
Vi har haft två riktigt bra dagar inom Erasmus-projektet ”What makes a good Digital Portfolio” för Fordons- och transportprogrammet och Restaurang- och livsmedelsprogrammet. I projektet har vi arbetat tillsammans med andra skolor från Sverige, Holland, Skottland och Finland och nu var det dags att utvärdera arbetet. Hur gör man en digital portfolio? Vad ska jag […]
Läs merAron pluggar i ettan på Naturvetenskapsprogrammet och fick tillsammans med sina klasskamrater svara på ett antal teoretiska frågor som en första uttagning till EOES 2022. Aron valde att svara på frågorna inom kemi och biologi. Hans svar på de teoretiska frågorna inom kemi kvalificerade honom till Sverigefinalen i EOES 2022, som kommer äga rum i Stockholm i […]
Läs merVi (Milla, Måns och Lykke) på Naturvetenskapsprogrammet analyserar olika solkrämer som vårt gymnasiearbete. Vi tittar på hur solskyddsfaktor och innehåll i krämerna hänger ihop. Och hur olika solkrämer skyddar mot olika ljusvåglängder. En solkräm måste skydda för UV-ljus från solen, som är osynligt för ögat, men energirikt och därmed potentiellt skadligt för huden. För […]
Läs merLyssna och se vårt fina luciatåg som våra elever på Estetiska programmet bjuder på! Eleverna står för sången och lärarna på instrument. I år blev luciatåget digitalt på grund av situationen med covid 19.
Läs merInte längre anonym – stjärnproducenten från Ystad startar bolag Läs hela artiklen om Varohl, skriven och producerad av Ystads Allehanda. Instagram: Varohl
Läs merLäs hela artikeln om Antons affärsidé och intresse av att bygga om personbilar till A-traktorer. Skriven av Ystads Allehanda. Anton pluggar på Teknikprogrammet på Ystad Gymnasium.
Läs merDet som händer just nu är att Visita (intresseorganisationen för besöksnäringen) tittar extra noga på våra ansökningar om att bli certifierad gymnasieskola för Hotell och turismprogrammet och Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Ansökningarna är inskickade och Visita har gjort ett fysiskt besök hos oss på Ystad Gymnasium där de har tittat på våra lokaler och intervjuat elever, […]
Läs merÅtta elever från Samhällsvetenskapsprogrammet har besökt Swinoujscie i Polen, tillsammans med andra elever från Polen, Tyskland och Danmark. Vi har fördjupat oss i, och diskuterat, frågor om hur naturen påverkas av turism, samt hur det ser ut med bilism och kollektivtrafik i våra olika regioner. Politiker från våra olika länder deltog också. Det har varit […]
Läs mer“Hur kan ni sätta så lågt pris?” “Har ni tänkt på hållbarhet i era produkter?” “Tänk också på hållbarheten och miljön i era leveranser”. “Det behöver inte vara perfekt, när det är handen som är verktyget”. “Ni kan ta mer betalt för det!” “Ni är verkligen säljare ut i fingerspetsarna”. Detta var en del av […]
Läs merI grytorna i elevköket bubblar sockermassa som ska bli polkagrisar. Och fudgen som lagades förra veckan packas omsorgsfullt in i smörpapper för att säljas i skolrestaurangen Risselmagasinet. Kursen ”Choklad och konfektyr” är helt ny för Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Ystad Gymnasium. ”Konfektyr och bageri har vi inte på Ystad Gymnasium. Därför tycker vi det är en […]
Läs mer