Nyheter

Nyheter

London EK17

Let’s go to the UK

22 oktober, 2019

Here you will get a summary from the economic program third year when they were in the United Kingdom. Written by the students. Day 1 The Swedish Chamber of Commerce During our first day in London we visited The Swedish Chamber of Commerce in the U.K. We got a lecture about what their work and […]

Läs mer
Erasmus Barcelona

Erasmusprojektet äntligen igång

11 oktober, 2019

Efter en lång ansökningsprocess fick Ystad Gymnasium bidrag för personalfortbildning, som kommer att sträcka sig över en period på ett och ett halvt år. Elva personer, med olika professioner, från Österport har under veckan varit i Barcelona på första kursen, med rubriken: Happy Schools: Positive Education for Well-Being and Life-Skills Development Dagarna har bland annat […]

Läs mer
Nataniele och Anna har framtidsplanerna klara.

Gymnasiekonomerna i samarbete med Michelsens Bil

10 oktober, 2019

Det är en kylig onsdag i oktober när fem förväntansfulla ekonomitreor, som läser fördjupningen ‘Diplomerad Gymnasieekonom’, anländer till Michelsens Bil AB i Ystad. Programmet har genom fördjupningen inlett ett samarbete med ett antal företag i regionen och Michelsens Bil är ett av dem. Dagens möte är det första av fyra inplanerade träffar. Läraren Urban Anderzon […]

Läs mer
SA-dagen – en ny tradition? petra Ystad Gymnasium

SA-dagen – en ny tradition?

3 oktober, 2019

Kanske har en ny tradition på skolan skapats. Syftet med samhällsprogrammets egna dag, den 25 september, var att bjuda in några föreläsare som skulle prata dels kring motivation, vilja, hälsa och uthållighet och även kring Academic Writing och Studies Abroad. Tanken var att ge eleverna en dag som de kan ha nytta av under det […]

Läs mer
skolrestaurang

Ett skolkök med stor passion för matlagning

10 september, 2019

Vid klockan 09.00 är det redan full fart i köket på Ystad Gymnasium. Mycket har förberetts dagen innan men den hela potatisen ska rostas, tzatzikin ska bli klar, den grekiska köttfärsrutan ska in i ugnen och salladen skäras upp. Och allt detta tillagas direkt i skolans kök. Totalt nio personer är det som har tydliga […]

Läs mer
Ystad kommun

En gemensam satsning för att lyfta restaurangbranschen

23 augusti, 2019

Under våren 2019 blev studie- och yrkesvägledaren Therese (Norreportskolan) tillfrågad om hon kunde närvara på ett möte med det lokala näringslivet och med den specifika branschen restaurang, hotell och turism. Branschen vill säkra sin kompetensförsörjning och ville på något sätt komma in i skolans värld i ett försök att motivera och inspirera elever att söka […]

Läs mer
Patrik Lundberg

Vi har fortfarande några platser kvar!

8 augusti, 2019

Går du och funderar på om du verkligen valde rätt inför hösten? Än finns det platser kvar på några av våra program. 1. Hotell- och turismprogrammet Är du intresserad av hotellbranschen och vill inrikta dig mot yrken inom service, event, reception och konferens? Då ska du välja Hotell- och turismprogrammet. Programmets inriktning: Hotell och konferens […]

Läs mer
Teknikprogrammet har skapat smycken till badrummet! brunn TE 1500x1000 72px Ystad Gymnasium

Teknikprogrammet har skapat smycken till badrummet!

24 juli, 2019

De senaste åren har Teknikprogrammet ett samarbete med BLS industries, där eleverna får i uppdrag att rita silar till badrum. Kravspecifikationen innehåller bl.a. yttermått, storlek på hål, krav på vattenflöde, hållfasthet och att den ska vara estetisk tilltalande i moderna badrum. Projektet passar perfekt för eleverna som går andra året på Teknikprogrammet med inriktningen Design. […]

Läs mer
BA_intervju_student

Redo för arbetsmarknaden efter tre år på Ystad Gymnasium

11 juni, 2019

Strax före Bygg- och anläggningsprogrammet åk 3 sprang ut från Ystad Gymnasium för sista gången satte vi oss ner för att prata med Milton, Albin och Erik. Vi pratade om hur de upplevt åren hos oss och vad som händer framöver. När första året börjar känns studenten långt bort, men när det är dags att […]

Läs mer
Matlandskapet

Österlenkryddor låter elever utvidga sina smakkunskaper

5 juni, 2019

I samband med matrundan anordnades för fjärde gången i rad ett projekt tillsammans med Österlenkryddor/ Matlandskapet och Cherztin Persåkre. I år var det RL17s tur att ta sig an projektet. Syftet är att eleverna ska få erfarenhet genom att utveckla något ifrån en idé till en färdig produkt. Projektet i sin helhet går ut på […]

Läs mer
Rulla till toppen