Restaurang Risselmagasinet
Eleverna både tillagar och serverar maträtterna till dig
Välkommen att äta hos oss på Risselmagasinet och Filialen
Risselmagasinet är vår restaurang som drivs av våra elever. Hos oss kan du boka bord för att äta både frukost, lunch och trerättersmenyer.
Filialen är en mindre restaurang, där våra elever erbjuder lunchservering och enstaka take-away portioner.
Eleverna som driver restaurangerna studerar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet och på Nationella programmet under Anpassad gymnasieskola med inriktning Hotell, restaurang och bageri.
Här lär vi oss att laga mat och servera. Se vår meny nedan.
Välkommen att få uppleva och följa vår utveckling!
Adress
Risselmagasinet: Industrigatan 6, den äldre röda tegelbyggnaden som ligger bredvid Stadsbiblioteket i Ystad. Här finns en länk till google maps - Risselmagasinet.
Filialen: Industrigatan 6, ingången till Filialen ligger mittemot Risselmagasinet.
Risselmagasinet: Lunchservering
kl 11.30-14.00
Här serverar vi som vanligt en lunch som kräver tid och omsorg. Flerrättersmenyer som är tillagade och serveras av våra elever.
Kolla i menyn nedan vilka dagar vi har öppet och vad vi serverar den dagen. Kostnaden för lunchen varierar från dag till dag, beroende på råvarorna som används. Se priser i menyn för varje dag. Maila oss för att höra om take-away är möjligt.
Filialen: Lunchservering på onsdagar
kl 12.00-14.00
Under höstterminen 2024 kommer vi erbjuda ett mindre antal platser i vår bistro, Filialen, som ligger i den angränsande byggnaden söder om Risselmagasinet. En snabbare lunch med moderna förtecken. Maila oss för att höra om take-away är möjligt.
Sista bokningsbara tiden är kl 13.00. Kostnaden för lunchen varierar från dag till dag, beroende på råvarorna som används. Kolla i menyn nedan vilka dagar vi har öppet och vad vi serverar den dagen.
Boka bord endast via mail till risselmagasinet@ystad.se
Betalning kan endast ske med kort.
Önskas take-away?
Vi erbjuder take-away av en varmrätt i mån av möjlighet, de dagar vi har öppet. Du får gärna maila oss för att fråga om take away är möjligt den dagen du önskar.
Vi behöver veta ditt namn, antal portioner, vilken dag och tid du vill hämta maten. Se nedan i menyn vilka dagar vi har öppet.
Frukostservering kl 09.00-10.30
OBS! Servering börjar under vårterminen 2025
En ordentlig frukost i brunch-stil serveras på torsdagar, endast under vårterminen. Frukosten kostar 70 kr och betalning kan endast ske med kort. Kom ihåg att boka bord!
Meny höstterminen 2024
Tisdag Tisdag 24/9 Förrätt Svamptoast toppad med parmesan.
Varmrätt Skaldjurs-
lasagne
Dessert Äppelpaj severad med råkräm
Onsdag Rissel Boka bord mellan 11:30 och 12:30 i vår klassiska matsal på Risselmagasinet. En lite långsamare lunch med tid för reflektion. Ät en, två eller tre rätter och förkovra er i vår dryckeslista! Förrätt Smörstuvad svartrot –
Rökt skinka – Persiljepesto
Bouilliabaise
aioli – fisk – skaldjur
Varmrätt Krämig Pasta
Citron – Svamp
Viltwallenbergare
Potatiskaka – Gräddkokt svamp – Tranbärssky
Dessert Vaniljbavaroise
Chokladflarnsrulle – Fruktspett
Onsdag Filialen Boka bord mellan 12:00 och 13:00
Vi serverar en enklare lunch i vårt grannhus. Två varmrätter att välja mellan, snabb serveringstid och möjlighet till take away.Varmrätt Stekt sill med potatismos, lingon och skirat smör
eller
Pannbiff med stekt potatis, gräddsås och pressgurka
Fredag Förrätt Hasselbackspotatis – gräddfil – rom – gräslök
Varmrätt Halstrad gös – brynt smörsås
Moussaka
Tisdag Tisdag 2/10 Förrätt Gubbröra på grovt bröd
Varmrätt Bruna bönor med fläsk alternativt stekt fläsk med löksås och rårörda lingon
Dessert Äpplekräm med gräddmjölk och kardemummaskorpa.
Onsdag Rissel Boka bord mellan 11:30 och 12:30 i vår klassiska matsal på Risselmagasinet. En lite långsamare lunch med tid för reflektion. Ät en, två eller tre rätter och förkovra er i vår dryckeslista! Förrätt Pumpasoppa
Citron Creme Fraische – Rostade frön – Vegospett
Toast Gabriel
(Friterad panerad ansjovis – friterad persilja – bearnaise)Varmrätt Halstrad sejrygg
Kräftsås – Örtpuré
Bitoc al la Russé
Små färsbiffar – rödbeta – kapris – Skånsk Potostatis – SkysåsVegetarisk lasagne
Crudite – Ört Creme FraischeDessert Tarté Tartain
Råkräm – GranitetOnsdag Filialen Boka bord mellan 12:00 och 13:00
Vi serverar en enklare lunch i vårt grannhus. Två varmrätter att välja mellan, snabb serveringstid och möjlighet till take away.Varmrätt Pasta pesto
eller
Pizza i napolitanskt stuk med prosciutto, tomat och parmesan
Fredag Stängt p.g.a. festvåning för föräldrar
Tisdag Tisdag 9/10 Förrätt Viatnamesiska vårrullar med asiatisk dipsås.
Varmrätt Chicken Chow Mein med nudlar
Dessert Stekt ananas med mynta och rostad kokos samt glass.
Onsdag Rissel Boka bord mellan 11:30 och 12:30 i vår klassiska matsal på Risselmagasinet. En lite långsamare lunch med tid för reflektion. Ät en, två eller tre rätter och förkovra er i vår dryckeslista! Förrätt Höstsoppa på svamp
Svampkrokett
Halstrad rökt sill
Kavring – Dilläggröra – Friterad purjolök
Varmrätt Kåldolmar
Sirapssky – Lingon – Kokt potatisPankopanerad flundra
Remoulad – Dillpotatis – Citron
Dessert Chokladmousse-tårta
Maräng – Blåbär
Friterad banan
Vanilj-limelglas
Onsdag Filialen Boka bord mellan 12:00 och 13:00
Vi serverar en enklare lunch i vårt grannhus. Två varmrätter att välja mellan, snabb serveringstid och möjlighet till take away.Varmrätt Pasta pesto
eller
Pizza i napolitanskt stuk med prosciutto, tomat och parmesan
Fredag Stängt p.g.a. A-dag
Tisdag Tisdag 15/10
STÄNGT
PGA
gemensam aktivitet på rektorsområde 4Onsdag Rissel Boka bord mellan 11:30 och 12:30 i vår klassiska matsal på Risselmagasinet. En lite långsamare lunch med tid för reflektion. Ät en, två eller tre rätter och förkovra er i vår dryckeslista! Förrätt Smördegsinbakad lättgravad lax
Spenat – Citronette – Picklad morot – krusbär
Varmrätt Kroppkaka
Skirat smör – Lingon – Persilja
Kycklingpiccata
Tomatsås – Fläsk – Svamp – ÖrtrisDessert Cremé Catalan
Citrussallad – Oxalis
Onsdag Filialen Boka bord mellan 12:00 och 13:00
Vi serverar en enklare lunch i vårt grannhus. Två varmrätter att välja mellan, snabb serveringstid och möjlighet till take away.Varmrätt Tagliata på flankstek
eller
Pasta carbonara
Fredag After Work 16 - 19
Nordiska tapas och cocktails!
Boka på risselmagasinet@ystad.se
Meny kommer 🙂
Tisdag Tisdag 22/10 Förrätt Vinbladsdolmar med rostad paprika, yoghurt
Varmrätt Moussaka med kött
Dessert Mandel- och dadelkaka med fetaostfrosting.
Onsdag Rissel Boka bord mellan 11:30 och 12:30 i vår klassiska matsal på Risselmagasinet. En lite långsamare lunch med tid för reflektion. Ät en, två eller tre rätter och förkovra er i vår dryckeslista! Förrätt Friterad bläckfisk
Vitlöksmajjo – Grillad citron – Dillpulver
Varmrätt Socca
färskost – rostde frön – grillad blomkål – semitomat – picklad lök
Porchetta
Rostade rotsaker – Chimichurri – RosmarinskyDessert Äppelbignet
Calvadosglass – Granatäpple
Onsdag Filialen Boka bord mellan 12:00 och 13:00
Vi serverar en enklare lunch i vårt grannhus. Två varmrätter att välja mellan, snabb serveringstid och möjlighet till take away.Varmrätt Tagliata på flankstek
eller
Pasta carbonara
Fredag Lunch som vanligt men eleverna planerar menyn. Den kommer senare!
Tisdag LOV Onsdag Rissel LOV Onsdag Filialen LOV Fredag LOV
Tisdag STÄNGT
PGA
STUDIEBESÖKOnsdag Rissel Stängt P.g.a. Gåsförberedelser Onsdag Filialen Stängt P.g.a. Gåsförberedelser Fredag
Tisdag Tisdag 12/11 Förrätt Skaldjurssoppa med oststänger alternativt svartsoppa.
Varmrätt Mårtenskyckling serverad med kokt potatis,
gräddsåsrödkål, sviskon, brysselkål
Dessert Skånsk äpplekaka serverad med vaniljsås
Onsdag Rissel Gåsmiddag på Rissel.
Fullbokat båda datumenFörrätt Vi har öppet onsdag den 13/11, just nu fullt
Vi har öppet torsdagen den 14/11y, Just nu fullt.
Hör av er för bokningar till risselmagasinet@ystad.se
Onsdag Filialen Fredag
Tisdag Tisdag 19/11
STÄNGT för julförberedelser.Onsdag Rissel Onsdag Filialen Fredag
Tisdag Tisdag 26/11 Förrätt Sill, lax och ägg tallrik.
Varmrätt Honungsglacerade revben, apelsinsky, karamelliserade kulpotatis, brysselkål, rödkål
Dessert Dessertbuffé med ris a la malta och gotter
Onsdag Rissel Onsdag Filialen Fredag
Tisdag Tisdag 3/12
Förrätt Sill, lax och ägg tallrik.
Varmrätt Honungsglacerade revben, apelsinsky, karamelliserade kulpotatis, brysselkål, rödkål
Dessert Dessertbuffé med ris a la malta och gotter
Onsdag Rissel Onsdag Filialen Fredag
Tisdag Onsdag Rissel Onsdag Filialen Fredag
Tisdag Onsdag Rissel Onsdag Filialen Fredag