Restaurang Risselmagasinet

Eleverna både tillagar och serverar maträtterna till dig

Välkommen att äta hos oss på Risselmagasinet och Filialen

Risselmagasinet är vår restaurang som drivs av våra elever. Hos oss kan du boka bord för att äta både frukost, lunch och trerättersmenyer.

Filialen är en mindre restaurang, där våra elever erbjuder lunchservering och enstaka take-away portioner.

Eleverna som driver restaurangerna studerar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet och på Nationella programmet under Anpassad gymnasieskola med inriktning Hotell, restaurang och bageri.
Här lär vi oss att laga mat och servera. Se vår meny nedan.

Välkommen att få uppleva och följa vår utveckling!

Adress

Risselmagasinet: Industrigatan 6, den äldre röda tegelbyggnaden som ligger bredvid Stadsbiblioteket i Ystad. Här finns en länk till google maps - Risselmagasinet.

Filialen: Industrigatan 6, ingången till Filialen ligger mittemot Risselmagasinet.

Risselmagasinet
Filialen

Risselmagasinet: Lunchservering
kl 11.30-14.00, sista bokningsbara tid är 12.30

Här serverar vi som vanligt en lunch som kräver tid och omsorg. Flerrättersmenyer som är tillagade och serveras av våra elever.

Kolla i menyn nedan vilka dagar vi har öppet och vad vi serverar den dagen. Kostnaden för lunchen varierar från dag till dag, beroende på råvarorna som används. Se priser i menyn för varje dag. Maila oss för att höra om take-away är möjligt.

Bistro Filialen: Lunchservering på fredagar
kl 11.30-14.00

Här serveras under vårterminen autentiska måltider från fjärran länder. Ta ett besök i ett annat land över lunchen där eleverna både serverar och lagar maten till er. Upplev en glimt av Indiens, Koreas, Mexikos eller varför inte Libanons gastronomi. Filialen ligger i den angränsande byggnaden söder om Risselmagasinet.

Boka bord i förväg, öppettider mellan 11:30-14:00. Sista bokningsbara tiden är 13:00.
Maila oss om förfrågan om take-away.

Boka bord endast via mail till risselmagasinet@ystad.se

Betalning kan endast ske med kort.

 

Onsdagskassen

Vill ni förgylla kvällen eller ekar kylen tomt? Oavsett vilken anledning så kan ni hämta en onsdagskasse med en varmrätt på Filialen. Tack vare elever som går årskurs 2 på Restaurang och livsmedel så kan ni med en lätt hand och en gnutta värme därhemma trolla fram en gedigen middag.

Boka antal kassar i förväg och hämta på Filialen mellan 15:00-16:00.

Boka på risselmagasinet@ystad.se senast kl. 15:00 på måndagen innan.

Brunch på Rissel
kl 09.00-10.30. Sista bokningsbara tid är 10.00

En ordentlig frukost i brunch-stil serveras på torsdagar, endast under vårterminen. Frukosten kostar 70 kr och betalning kan endast ske med kort. Kom ihåg att boka bord!

Önskas take-away?

Vi erbjuder take-away av en varmrätt i mån av möjlighet, de dagar vi har öppet. Du får gärna maila oss för att fråga om take away är möjligt den dagen du önskar.

Vi behöver veta ditt namn, antal portioner, vilken dag och tid du vill hämta maten. Se nedan i menyn vilka dagar vi har öppet.

Meny vårterminen 2025

Meny v 5
  • Tisdag Rissel
    28/1
    Förrätt

    Ägg och anjovismacka.

    Varmrätt

    Baconlindad köttfärslimpa med kokt potatis, svampsås, rårörda lingon.

    Dessert

    Gammaldags chokladpudding med lättvispad grädde

  • Onsdag Rissel
    STÄNGT
  • Onsdagskassen
    STÄNGT
  • Torsdag brunch Rissel
    Frukost/Brunch
    Insläpp 9,00-10,00

    Förrätt

    Frukost/Brunch
    Insläpp 9,00-10,00

  • Fredag Rissel
    STÄNGT
  • Fredag Filialen
    STÄNGT
Meny v 6
  • Tisdag Rissel
    4/2
    STÄNGT
  • Onsdag Rissel
    5/2
    Förrätt

    Örtfylld laxroulade med sallad av fänkål, syrligt äpple och lök

    Frittata

    Varmrätt

    Dillkött

    Ångad Sejrygg med citronsås, Dragonkrokett och råmarinerad kålrabbi

    Dessert

    Små varma plättar med vaniljparfait och apelsinfiléer och karamellsås

  • Onsdagskassen
    5/2
    Varmrätt

    Hämta med er hem till kvällen

    Confiterat anklår med potatispuré, choucroute och äppelcidersås.

  • Torsdag brunch Rissel
    6/2
    STÄNGT
  • Fredag Rissel
    7/2
    Förrätt

    Potatis & purjolöks-soppa, örtkrutong

    Gravlaxtoast – Hovmästarsås – torkat laxskinn – dill – citron

    Varmrätt

    Cevapcici ,Sky, Rostad potatis, Ratatoulie

    Tagliatelle– tomat concasse – parmesan

    Dessert

    Citronfromage – Maränger -Pynt

  • Fredag Filialen
    7/2 Mexiko
    Förrätt

    Majstortillas med räka, avokado och mango

    Varmrätt

    Högrevschili med vetetortillas, svarta bönor och salsa på tomatillo

    Dessert

    Kokosdessert ”flan de coco”

Meny v 7
  • Tisdag Rissel
    11/2
    Förrätt

    Svampcrepes

    Varmrätt

    Ungersk gulaschgryta

    Dessert

    Valentinbakelse

  • Onsdag Rissel
    12/2
    Förrätt

    Halstrad pilgrimsmussla Jordärtsskocks-kräm, Krispig kål, citronsyrad lök

    Råbiff – Tryffelmajo, Friterad Jordärtsskocka

    Varmrätt

    Äggakaka med fläsk, rårörda lingon finstrimlad persilja

    Biff Strindberg Karrépotatis, Sky, Strimlad persiljaÄppelsoppa med rosmarin & vanilj Vit choklad-mousse Granatäpple – äppelchips

    Dessert

    Äppelsoppa med rosmarin & vanilj, vit choklad-mousse Granatäpple – äppelchips

  • Onsdagskassen
    12/2
    Varmrätt

    Hämta med er hem till kvällen

    Osso buco med gremolata och risotto milanese

  • Torsdag brunch Rissel
    13/2
  • Fredag Rissel
    14/2
    Förrätt

    Blini med vispad C.F, tre sorters lök -algkaviar

    Champinjon-soppa – halstrat sojafärsspett

    Varmrätt

    Wallenbergare currykrämsås, kokt potatis

    Köttbullar – pressgurka – rårörda lingon – gräddsky

    Dessert

    Vaniljparfait, Husets fruktsallad

  • Fredag Filialen
    14/2 USA
    Förrätt

    Chicken wings med crudité

    Varmrätt

    Smashburger med pommes frites

    Dessert

    Key lime pie

Meny v 8
  • Tisdag Rissel
    LOV
  • Onsdag Rissel
    LOV
  • Onsdagskassen
    LOV
  • Torsdag brunch Rissel
    LOV
  • Fredag Rissel
    LOV
  • Fredag Filialen
    LOV
Meny v 9
  • Tisdag Rissel
    25/2
    Förrätt

    Ädelostpaj

    Varmrätt

    Dragonpasta med halstrad lax

    Dessert

    Vaniljpannacotta toppad med bärgele,

  • Onsdag Rissel
    26/2
    Förrätt

    Gubbröra, friterad purjolök, kavring

    Gratinerad fransk löksoppa

    Varmrätt

    Knaprig fläsksida, lökkräm, vinägersky, rotfruktskuber

    Gravad lax, skånsk potatis, pressgurka, halstrat laxskinn

    Dessert

    Chokladsufflé, hallonsorbet, yuzucurd

  • Onsdagskassen
    26/2
    Varmrätt

    Hämta med er hem till kvällen

    Biff med potatisgratäng, piperade och dragonsky

  • Torsdag brunch Rissel
    27/2
    Frukost/Brunch
    Insläpp 9,00-10,00
    Förrätt

    Frukost/Brunch
    Insläpp 9,00-10,00Frukost/Brunch
    Insläpp 9,00-10,00

  • Fredag Rissel
    28/2
    Förrätt

    Ramslökssoppa, confiterad äggula friterad svartrot

    Gubbröra– Filmjölksbröd – Friterad purjolök

    Varmrätt

    Dillbakad Sejfilé – Citronsås – persiljerots-puré – Gröna ärtor

    Risotto, Svamp, Citron

    Dessert

    Äppelpaj med Råkräm

  • Fredag Filialen
    28/2 Indien
    Förrätt

    Samosas med mangochutney

    Varmrätt

    Butter chicken ”murg makhani” med naan, basmatiris och raita

    Dessert

    Yoghurtdessert med saffran ”shrikand”

Meny v 10
  • Tisdag Rissel
    4/3
    Förrätt

    Skaldjurscocktail

    Varmrätt

    Snitzel serverad med klyftpotatis, dragonmajonnäs

    Dessert

    Fettisdagsbulle

  • Onsdag Rissel
    5/3
    Förrätt

    Rilette, rökt majonnäs, krasse, picklad lök

    Lerpottasill på matjessill

    Varmrätt

    Brännesnuda

    Bakad rödtunga med sås av dill & druvor, potatisstomp

    Dessert

    Pavlova – lemoncurd – lättvispad grädde – bär och frukt

    Skånsk äppelkaka med vaniljsås

  • Onsdagskassen
    5/3
    Varmrätt

    Hämta med er hem till kvällen

    Gulaschgryta med spätzle, surkål och kummingräddfil

  • Torsdag brunch Rissel
    6/3
    Frukost/Brunch
    Insläpp 9,00-10,00
    Förrätt

    Frukost/Brunch
    Insläpp 9,00-10,00

  • Fredag Rissel
    7/3 STÄNGT
  • Fredag Filialen
    7/3 STÄNGT
Meny v 11
  • Tisdag Rissel
    11/3
    Förrätt

    Laxmacka

    Varmrätt

    Klassisk sjömansbiff

    Dessert

    Bärpaj

  • Onsdag Rissel
    12/3
    Förrätt

    Rödbetscarpaccio, kryddig sallad, gravad morot, syrlig färskost, kri

    Varmrätt

    Halstrad Röding, potatiskräm, grillad fänkål, dillolja

    Pepparrotskött, tournerad potatis, smör-kokta rotsaker

    Raggmunk – stekt fläsk – lingon – persilja

    Dessert

    Fattiga Riddare med kardemummaglass

  • Onsdagskassen
    12/3
    Varmrätt

    Hämta med er hem till kvällen

    Rödvinsbrässerad oxkind med potatisstomp, glaserad lök och sidfläsk

  • Torsdag brunch Rissel
    13/3
    Frukost/Brunch
    Insläpp 9,00-10,00
    Förrätt

    Frukost/Brunch
    Insläpp 9,00-10,00

  • Fredag Rissel
    14/3 STÄNGT
  • Fredag Filialen
    14/3 STÄNGT
Meny v 12
  • Tisdag Rissel
    18/3
    Förrätt

    Kavring med lufttorkad skinka med tomatiserad färksostkräm

    Varmrätt

    Kokt torsk med äggsås och kokt potatis, gröna ärtor

    Dessert

    Citron- och marängpaj

  • Onsdag Rissel
    19/3
    Förrätt

    Tempura friterad blomkål, dippsås, krasse, syrad romansallad

    Friterade blåmusslor på spett – aioli – örtbröd – dill

    Gratinerad rökt lax tomat-dill- lök -dubbelgrädde

    Varmrätt

    Kroppkakor skirat smör, lingon, persilja

    Stekt rimmat fläsk, löksås, tournerad potatis, hackad persilja, picklad vårlök

    Dessert

    Bavaroise, lemoncurd, bärsås, marängflarn

  • Onsdagskassen
    19/3
    Varmrätt

    Hämta med er hem till kvällen

    Gnocchi med bakad rotselleri, brynt smör, hasselnöt och salvia

  • Torsdag brunch Rissel
    20/3
    Frukost/Brunch
    Insläpp 9,00-10,00
    Förrätt

    Frukost/Brunch
    Insläpp 9,00-10,00

  • Fredag Rissel
    21/3
    Förrätt

    Potatis & purjolöks-soppa, örtkrutong

    Gravlaxtoast – Hovmästarsås – torkat laxskinn – dill – citron

    Varmrätt

    Örtstekt Kotlett – Sky, Potatispuré

    Tagliatelle– tomat concasse – parmesan

    Dessert

    Citronfromage med Maränger

  • Fredag Filialen
    21/3 Korea
    Förrätt

    Koreansk råbiff ”Yukhoe”

    Varmrätt

    Family style dinner

    Steam buns

    Glaserad fläsksida

    Ingefärspicklad morot och gurka

    Ris

    Soyamajo

    Hjärtsallad

    Dessert

    Koreanska kanelfyllda pannkakor

Meny v 13
  • Tisdag Rissel
    25/3
    Förrätt

    Gubbröra

    Varmrätt

    Kalops med kokt potatis, rödbetor, inlagd gurka

    Dessert

    Våfflor med grädde och sylt

  • Onsdag Rissel
    26/3
    Förrätt

    Spickeskinka kryddig sallad, gravad morot, syrlig färskost, aijvar

    Laxbakelse krispig sallad av fänkål, gurka, rädisa, friterad potatis chips

    Varmrätt

    Pepparrotskött, tournerad potatis, smörkokta rotsaker

    Röding, potatiskräm, grillad fänkål, ramslök

    Dessert

    Våfflor med sylt, grädde och kardemummaglass

  • Onsdagskassen
    26/3
    Varmrätt

    Hämta med er hem till kvällen

    Confiterat anklår med potatispuré, choucroute och äppelcidersås

  • Torsdag brunch Rissel
    27/3
    Frukost/Brunch
    Insläpp 9,00-10,00
    Förrätt

    Frukost/Brunch
    Insläpp 9,00-10,00

  • Fredag Rissel
    28/3
    Förrätt

    Blini med vispad Crème fraiche, tre sorters lök -algkaviar

    Champinjon-soppa – halstrat sojafärsspett

    Varmrätt

    Fisk-Wallenbergare currykrämsås, kokt potatis

    Köttbullar – pressgurka – rårörda lingon – gräddsky

    Dessert

    Vaniljparfait, Husets fruktsallad

  • Fredag Filialen
    28/3 Österrike
    Förrätt

    Kaspresknödel med oxbuljong

    Varmrätt

    Klassisk Wienerschnitzel

    Dessert

    Kaiserschmarrn med russin och rom

Meny v 14
  • Tisdag Rissel
    1/4 Indisk meny,
    mer info kommer
  • Onsdag Rissel
    2/4
    Förrätt

    Fish and chips på kalvbräss & pilgrimsmussla

    Ramslökssoppa/ Nässelsoppa, Förlorat ägg – Ristat fläsk

    Varmrätt

    Svinabergare, Potatispuré, Pressgurka, Lingon – Skirat smör

    Rimmad Oxbringa, selleripuré, persiljesås , riven pepparrot, rotsaksstrimlor

    Dessert

    Minimunk med lemoncurd, Parafit med mynta och vanilj

  • Onsdagskassen
    2/4
    Varmrätt

    Hämta med er hem till kvällen

    Osso buco med gremolata och risotto milanese

  • Torsdag brunch Rissel
    3/4
    Frukost/Brunch
    Insläpp 9,00-10,00
    Förrätt

    Frukost/Brunch
    Insläpp 9,00-10,00

  • Fredag Rissel
    4/4
    Förrätt

    Nässelsoppa, confiterad äggula friterad svartrot

    Gubbröra– Filmjölksbröd – Friterad purjolök

    Varmrätt

    Dillbakad Sejfilé – Citronsås – persiljerots-puré – Gröna ärtor

    Grillad spetskål, Citronette, Baba ganosh, friterad lök

    Dessert

    Äppelpaj med Råkräm

  • Fredag Filialen
    4/4 Thailand
    Förrätt

    Tom yum soppa med räkor

    Varmrätt

    Masaman curry på kyckling med gurksallad och jasminris

    Dessert

    Kokosnötsglass med rostad ananas i karamell

Meny v 15
  • Tisdag Rissel
    8/4
    Förrätt

    Laxtårta

    Varmrätt

    Lammstek med potatisgratäng, rödvinssky, harit coverts

    Dessert

    Påskbakelse

  • Onsdag Rissel
    9/4
    Förrätt

    Husets varmrökta ankbröst, gravade rotsaker, brödflarn, harsyra, örtolja

    Varmrätt

    Biff Rydberg, Senapskräm, Sky, Äggula

    Rockavinge Grenoblise, (rödbetor & kapris), Brynt smör

    Dessert

    Crème karamell, punschgrädde, citrusfrukt

    Bärflarn med husets sorbet

  • Onsdagskassen
    9/4
    Varmrätt

    Hämta med er hem till kvällen

    Biff med potatisgratäng, piperade och dragonsky

  • Torsdag brunch Rissel
    10/4
    Frukost/Brunch
    Insläpp 9,00-10,00
    Förrätt

    Frukost/Brunch
    Insläpp 9,00-10,00

  • Fredag Rissel
    11/4
    Förrätt

    Crepe med räkor & dill

    Ramslökssoppa, Ristat bacon, Brödkrutong

    Varmrätt

    Bakad lax – sås av ostronskivling & gräslök – Finskurna grönsaker, Örtslungad färskpotatis

    Potatispizzaslice/ Pinsa – citronsyrad spetskål – örtolja

    Dessert

    Chili & vanilj glasera ananas – vaniljglass

  • Fredag Filialen
    11/4 Libanon
    Förrätt

    Förrätten ersätts idag av en tilltagen varmrätt, ni får båda i en servering!

    Varmrätt

    Meze

    Tabbouleh

    Kafta

    Halloumi

    Pita

    Baba ganoush

    Hummus

    Muhammara

    Dessert

    Mannagrynstårta ”layali lubnan” med hallon och pistachmandel

Meny v 16
  • Tisdag Rissel
    LOV
  • Onsdag Rissel
    LOV
  • Onsdagskassen
    LOV
  • Torsdag brunch Rissel
    LOV
  • Fredag Rissel
    LOV
  • Fredag Filialen
    LOV
Meny v 17
  • Tisdag Rissel
    STÄNGT
  • Onsdag Rissel
    STÄNGT
  • Onsdagskassen
    STÄNGT
  • Torsdag brunch Rissel
    Frukost/Brunch
    Insläpp 9,00-10,00
    Förrätt

    Frukost/Brunch
    Insläpp 9,00-10,00

  • Fredag Rissel
    25/4
    Förrätt

    Gratinerad fransk löksoppa

    Paj med fetaost – spenat – Piperade

    Varmrätt

    Ravioli med färskost – tomatkräm och parmesan

    Biff Lindström Idahopotatis Kryddsmör -sky

    Dessert

    Crème Brulé – Citrussallad smaksatt med mynta

  • Fredag Filialen
    25/4 Peru
    Förrätt

    Ceviche på torsk och räka med friterat bröd ”sopaipilla”

    Varmrätt

    Biffgryta ”lomo saltado” med majskolv och ris

    Dessert

    Choklad och nougatkaka ”turron de chocolate”

Meny v 18
  • Tisdag Rissel
    29/4
    Förrätt

    Smördegskrustader med skaldjursstuvning

    Varmrätt

    Fyllda fläskrullader med go sås, potatis

    Dessert

    Vaniljglass med rabarberkompott och knäckflarn.

  • Onsdag Rissel
    STÄNGT
  • Onsdagskassen
    STÄNGT
  • Torsdag brunch Rissel
    LOV
  • Fredag Rissel
    LOV
  • Fredag Filialen
    LOV
Meny v 19
  • Tisdag Rissel
    Förrätt

    Liten charktallrik

    Varmrätt

    Rimmad lax med dillstuvad potatis

    Dessert

    Rabarberdessert

  • Onsdag Rissel
    STÄNGT
  • Onsdagskassen
    STÄNGT
  • Torsdag brunch Rissel
    Frukost/Brunch
    Insläpp 9,00-10,00
    Förrätt

    Frukost/Brunch
    Insläpp 9,00-10,00

  • Fredag Rissel
    STÄNGT
  • Fredag Filialen
    STÄNGT
Meny v 20
  • Tisdag Rissel
    STÄNGT
  • Onsdag Rissel
    STÄNGT
  • Onsdagskassen
    STÄNGT
  • Torsdag brunch Rissel
    Frukost/Brunch
    Insläpp 9,00-10,00
  • Fredag Rissel
    STÄNGT
  • Fredag Filialen
    STÄNGT
Meny v 21
  • Tisdag Rissel
    20/5 Vårbuffé
    Mer info kommer
  • Onsdag Rissel
    21/5
    Förrätt

    Risotto med ostronskivling, kräftstjärtar, dill

    Grön och vit sparris, citron- beurre blanc, stenbitsrom, confiterad äggula

    Varmrätt

    Lammstek, Sky,vitlök, rosmarin, Rostad lök & rostad potatis

    Dessert

    Rabarber-kompott Husets glass, Kaksmulor & bär

  • Onsdagskassen
    21/5
    Varmrätt

    Hämta med er hem till kvällen

    Gulaschgryta med spätzle, surkål och kummingräddfil

  • Torsdag brunch Rissel
    22/5
    Frukost/Brunch
    Insläpp 9,00-10,00Frukost/Brunch
    Insläpp 9,00-10,00
    Förrätt

    Frukost/Brunch
    Insläpp 9,00-10,00

  • Fredag Rissel
    23/5
    Förrätt

    Bisque, Dill, Kräftstjärts-quenell

    Gratinerad rökt lax -dill – lök – tomat

    Varmrätt

    Kalkon-schnitzel, Dragon- sky – Krokett Ärter

    Färsfyllda vårrullar – kryddgrönt – Dipp

    Dessert

    Rabarberkompott, vitchokladparfait, chokladflarn

  • Fredag Filialen
    23/5 Italien
    Förrätt

    Pinsa med sparris, burrata och fänkålssalami

    Varmrätt

    Ragú bolognese med tagliatelle, gröna blad och tomatsallad

    Dessert

    Tiramisu

Meny v 22
  • Tisdag Rissel
    STÄNGT
  • Onsdag Rissel
    28/5
    Förrätt

    Bouchée fylld med skagen – dill och rom

    Grillad romansallad – citronette, Blomkålspuré, Picklad lök, Örter

    Varmrätt

    Bakelse på rödtunga & lax, Citronsås, Dillpotatis, Lök & spenat

    Kroppkaka (Alt Veg kroppkakak Salvia Parmesan)

    Schnitzel kryddsmör, rostad potatis – sky – sockerärtor

    Dessert

    Jordbuggsmousse-tårta, Bärsallad, Chokladflarn

  • Onsdagskassen
    28/5
    Varmrätt

    Hämta med er hem till kvällen

    Rödvinsbrässerad oxkind med potatisstomp, glaserad lök och sidfläsk

  • Torsdag brunch Rissel
    LOV
  • Fredag Rissel
    LOV
  • Fredag Filialen
    LOV

@risselmagasinet_ystadgymnasium

Rulla till toppen