Restaurang Risselmagasinet
Eleverna både tillagar och serverar maträtterna till dig
Välkommen att äta hos oss på Risselmagasinet och Filialen
Risselmagasinet är vår restaurang som drivs av våra elever. Hos oss kan du boka bord för att äta både frukost, lunch och trerättersmenyer.
Filialen är en mindre restaurang, där våra elever erbjuder lunchservering och enstaka take-away portioner.
Eleverna som driver restaurangerna studerar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet och på Nationella programmet under Anpassad gymnasieskola med inriktning Hotell, restaurang och bageri.
Här lär vi oss att laga mat och servera. Se vår meny nedan.
Välkommen att få uppleva och följa vår utveckling!
Adress
Risselmagasinet: Industrigatan 6, den äldre röda tegelbyggnaden som ligger bredvid Stadsbiblioteket i Ystad. Här finns en länk till google maps - Risselmagasinet.
Filialen: Industrigatan 6, ingången till Filialen ligger mittemot Risselmagasinet.
Risselmagasinet: Lunchservering
kl 11.30-14.00, sista bokningsbara tid är 12.30
Här serverar vi som vanligt en lunch som kräver tid och omsorg. Flerrättersmenyer som är tillagade och serveras av våra elever.
Kolla i menyn nedan vilka dagar vi har öppet och vad vi serverar den dagen. Kostnaden för lunchen varierar från dag till dag, beroende på råvarorna som används. Se priser i menyn för varje dag. Maila oss för att höra om take-away är möjligt.
Bistro Filialen: Lunchservering på fredagar
kl 11.30-14.00
Här serveras under vårterminen autentiska måltider från fjärran länder. Ta ett besök i ett annat land över lunchen där eleverna både serverar och lagar maten till er. Upplev en glimt av Indiens, Koreas, Mexikos eller varför inte Libanons gastronomi. Filialen ligger i den angränsande byggnaden söder om Risselmagasinet.
Boka bord i förväg, öppettider mellan 11:30-14:00. Sista bokningsbara tiden är 13:00.
Maila oss om förfrågan om take-away.
Boka bord endast via mail till risselmagasinet@ystad.se
Betalning kan endast ske med kort.
Onsdagskassen
Vill ni förgylla kvällen eller ekar kylen tomt? Oavsett vilken anledning så kan ni hämta en onsdagskasse med en varmrätt på Filialen. Tack vare elever som går årskurs 2 på Restaurang och livsmedel så kan ni med en lätt hand och en gnutta värme därhemma trolla fram en gedigen middag.
Boka antal kassar i förväg och hämta på Filialen mellan 15:00-16:00.
Boka på risselmagasinet@ystad.se senast kl. 15:00 på måndagen innan.
Brunch på Rissel
kl 09.00-10.30. Sista bokningsbara tid är 10.00
En ordentlig frukost i brunch-stil serveras på torsdagar, endast under vårterminen. Frukosten kostar 70 kr och betalning kan endast ske med kort. Kom ihåg att boka bord!
Önskas take-away?
Vi erbjuder take-away av en varmrätt i mån av möjlighet, de dagar vi har öppet. Du får gärna maila oss för att fråga om take away är möjligt den dagen du önskar.
Vi behöver veta ditt namn, antal portioner, vilken dag och tid du vill hämta maten. Se nedan i menyn vilka dagar vi har öppet.
Meny vårterminen 2025
Tisdag Rissel 28/1 Förrätt Ägg och anjovismacka.
Varmrätt Baconlindad köttfärslimpa med kokt potatis, svampsås, rårörda lingon.
Dessert Gammaldags chokladpudding med lättvispad grädde
Onsdag Rissel STÄNGT Onsdagskassen STÄNGT Torsdag brunch Rissel Frukost/Brunch
Insläpp 9,00-10,00
Förrätt Frukost/Brunch
Insläpp 9,00-10,00Fredag Rissel STÄNGT Fredag Filialen STÄNGT
Tisdag Rissel 4/2
STÄNGTOnsdag Rissel 5/2 Förrätt Örtfylld laxroulade med sallad av fänkål, syrligt äpple och lök
Frittata
Varmrätt Dillkött
Ångad Sejrygg med citronsås, Dragonkrokett och råmarinerad kålrabbi
Dessert Små varma plättar med vaniljparfait och apelsinfiléer och karamellsås
Onsdagskassen 5/2 Varmrätt Hämta med er hem till kvällen
Confiterat anklår med potatispuré, choucroute och äppelcidersås.
Torsdag brunch Rissel 6/2
STÄNGTFredag Rissel 7/2 Förrätt Potatis & purjolöks-soppa, örtkrutong
Gravlaxtoast – Hovmästarsås – torkat laxskinn – dill – citron
Varmrätt Cevapcici ,Sky, Rostad potatis, Ratatoulie
Tagliatelle– tomat concasse – parmesan
Dessert Citronfromage – Maränger -Pynt
Fredag Filialen 7/2 Mexiko Förrätt Majstortillas med räka, avokado och mango
Varmrätt Högrevschili med vetetortillas, svarta bönor och salsa på tomatillo
Dessert Kokosdessert ”flan de coco”
Tisdag Rissel 11/2 Förrätt Svampcrepes
Varmrätt Ungersk gulaschgryta
Dessert Valentinbakelse
Onsdag Rissel 12/2 Förrätt Halstrad pilgrimsmussla Jordärtsskocks-kräm, Krispig kål, citronsyrad lök
Råbiff – Tryffelmajo, Friterad Jordärtsskocka
Varmrätt Äggakaka med fläsk, rårörda lingon finstrimlad persilja
Biff Strindberg Karrépotatis, Sky, Strimlad persiljaÄppelsoppa med rosmarin & vanilj Vit choklad-mousse Granatäpple – äppelchips
Dessert Äppelsoppa med rosmarin & vanilj, vit choklad-mousse Granatäpple – äppelchips
Onsdagskassen 12/2 Varmrätt Hämta med er hem till kvällen
Osso buco med gremolata och risotto milanese
Torsdag brunch Rissel 13/2 Fredag Rissel 14/2 Förrätt Blini med vispad C.F, tre sorters lök -algkaviar
Champinjon-soppa – halstrat sojafärsspett
Varmrätt Wallenbergare currykrämsås, kokt potatis
Köttbullar – pressgurka – rårörda lingon – gräddsky
Dessert Vaniljparfait, Husets fruktsallad
Fredag Filialen 14/2 USA Förrätt Chicken wings med crudité
Varmrätt Smashburger med pommes frites
Dessert Key lime pie
Tisdag Rissel LOV Onsdag Rissel LOV Onsdagskassen LOV Torsdag brunch Rissel LOV Fredag Rissel LOV Fredag Filialen LOV
Tisdag Rissel 25/2 Förrätt Ädelostpaj
Varmrätt Dragonpasta med halstrad lax
Dessert Vaniljpannacotta toppad med bärgele,
Onsdag Rissel 26/2 Förrätt Gubbröra, friterad purjolök, kavring
Gratinerad fransk löksoppa
Varmrätt Knaprig fläsksida, lökkräm, vinägersky, rotfruktskuber
Gravad lax, skånsk potatis, pressgurka, halstrat laxskinn
Dessert Chokladsufflé, hallonsorbet, yuzucurd
Onsdagskassen 26/2 Varmrätt Hämta med er hem till kvällen
Biff med potatisgratäng, piperade och dragonsky
Torsdag brunch Rissel 27/2
Frukost/Brunch
Insläpp 9,00-10,00Förrätt Frukost/Brunch
Insläpp 9,00-10,00Frukost/Brunch
Insläpp 9,00-10,00Fredag Rissel 28/2 Förrätt Ramslökssoppa, confiterad äggula friterad svartrot
Gubbröra– Filmjölksbröd – Friterad purjolök
Varmrätt Dillbakad Sejfilé – Citronsås – persiljerots-puré – Gröna ärtor
Risotto, Svamp, Citron
Dessert Äppelpaj med Råkräm
Fredag Filialen 28/2 Indien Förrätt Samosas med mangochutney
Varmrätt Butter chicken ”murg makhani” med naan, basmatiris och raita
Dessert Yoghurtdessert med saffran ”shrikand”
Tisdag Rissel 4/3 Förrätt Skaldjurscocktail
Varmrätt Snitzel serverad med klyftpotatis, dragonmajonnäs
Dessert Fettisdagsbulle
Onsdag Rissel 5/3 Förrätt Rilette, rökt majonnäs, krasse, picklad lök
Lerpottasill på matjessill
Varmrätt Brännesnuda
Bakad rödtunga med sås av dill & druvor, potatisstomp
Dessert Pavlova – lemoncurd – lättvispad grädde – bär och frukt
Skånsk äppelkaka med vaniljsås
Onsdagskassen 5/3 Varmrätt Hämta med er hem till kvällen
Gulaschgryta med spätzle, surkål och kummingräddfil
Torsdag brunch Rissel 6/3
Frukost/Brunch
Insläpp 9,00-10,00Förrätt Frukost/Brunch
Insläpp 9,00-10,00Fredag Rissel 7/3 STÄNGT Fredag Filialen 7/3 STÄNGT
Tisdag Rissel 11/3 Förrätt Laxmacka
Varmrätt Klassisk sjömansbiff
Dessert Bärpaj
Onsdag Rissel 12/3 Förrätt Rödbetscarpaccio, kryddig sallad, gravad morot, syrlig färskost, kri
Varmrätt Halstrad Röding, potatiskräm, grillad fänkål, dillolja
Pepparrotskött, tournerad potatis, smör-kokta rotsaker
Raggmunk – stekt fläsk – lingon – persilja
Dessert Fattiga Riddare med kardemummaglass
Onsdagskassen 12/3 Varmrätt Hämta med er hem till kvällen
Rödvinsbrässerad oxkind med potatisstomp, glaserad lök och sidfläsk
Torsdag brunch Rissel 13/3
Frukost/Brunch
Insläpp 9,00-10,00Förrätt Frukost/Brunch
Insläpp 9,00-10,00Fredag Rissel 14/3 STÄNGT Fredag Filialen 14/3 STÄNGT
Tisdag Rissel 18/3 Förrätt Kavring med lufttorkad skinka med tomatiserad färksostkräm
Varmrätt Kokt torsk med äggsås och kokt potatis, gröna ärtor
Dessert Citron- och marängpaj
Onsdag Rissel 19/3 Förrätt Tempura friterad blomkål, dippsås, krasse, syrad romansallad
Friterade blåmusslor på spett – aioli – örtbröd – dill
Gratinerad rökt lax tomat-dill- lök -dubbelgrädde
Varmrätt Kroppkakor skirat smör, lingon, persilja
Stekt rimmat fläsk, löksås, tournerad potatis, hackad persilja, picklad vårlök
Dessert Bavaroise, lemoncurd, bärsås, marängflarn
Onsdagskassen 19/3 Varmrätt Hämta med er hem till kvällen
Gnocchi med bakad rotselleri, brynt smör, hasselnöt och salvia
Torsdag brunch Rissel 20/3
Frukost/Brunch
Insläpp 9,00-10,00Förrätt Frukost/Brunch
Insläpp 9,00-10,00Fredag Rissel 21/3 Förrätt Potatis & purjolöks-soppa, örtkrutong
Gravlaxtoast – Hovmästarsås – torkat laxskinn – dill – citron
Varmrätt Örtstekt Kotlett – Sky, Potatispuré
Tagliatelle– tomat concasse – parmesan
Dessert Citronfromage med Maränger
Fredag Filialen 21/3 Korea Förrätt Koreansk råbiff ”Yukhoe”
Varmrätt Family style dinner
Steam buns
Glaserad fläsksida
Ingefärspicklad morot och gurka
Ris
Soyamajo
Hjärtsallad
Dessert Koreanska kanelfyllda pannkakor
Tisdag Rissel 25/3 Förrätt Gubbröra
Varmrätt Kalops med kokt potatis, rödbetor, inlagd gurka
Dessert Våfflor med grädde och sylt
Onsdag Rissel 26/3 Förrätt Spickeskinka kryddig sallad, gravad morot, syrlig färskost, aijvar
Laxbakelse krispig sallad av fänkål, gurka, rädisa, friterad potatis chips
Varmrätt Pepparrotskött, tournerad potatis, smörkokta rotsaker
Röding, potatiskräm, grillad fänkål, ramslök
Dessert Våfflor med sylt, grädde och kardemummaglass
Onsdagskassen 26/3 Varmrätt Hämta med er hem till kvällen
Confiterat anklår med potatispuré, choucroute och äppelcidersås
Torsdag brunch Rissel 27/3
Frukost/Brunch
Insläpp 9,00-10,00Förrätt Frukost/Brunch
Insläpp 9,00-10,00Fredag Rissel 28/3 Förrätt Blini med vispad Crème fraiche, tre sorters lök -algkaviar
Champinjon-soppa – halstrat sojafärsspett
Varmrätt Fisk-Wallenbergare currykrämsås, kokt potatis
Köttbullar – pressgurka – rårörda lingon – gräddsky
Dessert Vaniljparfait, Husets fruktsallad
Fredag Filialen 28/3 Österrike Förrätt Kaspresknödel med oxbuljong
Varmrätt Klassisk Wienerschnitzel
Dessert Kaiserschmarrn med russin och rom
Tisdag Rissel 1/4 Indisk meny,
mer info kommerOnsdag Rissel 2/4 Förrätt Fish and chips på kalvbräss & pilgrimsmussla
Ramslökssoppa/ Nässelsoppa, Förlorat ägg – Ristat fläsk
Varmrätt Svinabergare, Potatispuré, Pressgurka, Lingon – Skirat smör
Rimmad Oxbringa, selleripuré, persiljesås , riven pepparrot, rotsaksstrimlor
Dessert Minimunk med lemoncurd, Parafit med mynta och vanilj
Onsdagskassen 2/4 Varmrätt Hämta med er hem till kvällen
Osso buco med gremolata och risotto milanese
Torsdag brunch Rissel 3/4
Frukost/Brunch
Insläpp 9,00-10,00Förrätt Frukost/Brunch
Insläpp 9,00-10,00Fredag Rissel 4/4 Förrätt Nässelsoppa, confiterad äggula friterad svartrot
Gubbröra– Filmjölksbröd – Friterad purjolök
Varmrätt Dillbakad Sejfilé – Citronsås – persiljerots-puré – Gröna ärtor
Grillad spetskål, Citronette, Baba ganosh, friterad lök
Dessert Äppelpaj med Råkräm
Fredag Filialen 4/4 Thailand Förrätt Tom yum soppa med räkor
Varmrätt Masaman curry på kyckling med gurksallad och jasminris
Dessert Kokosnötsglass med rostad ananas i karamell
Tisdag Rissel 8/4 Förrätt Laxtårta
Varmrätt Lammstek med potatisgratäng, rödvinssky, harit coverts
Dessert Påskbakelse
Onsdag Rissel 9/4 Förrätt Husets varmrökta ankbröst, gravade rotsaker, brödflarn, harsyra, örtolja
Varmrätt Biff Rydberg, Senapskräm, Sky, Äggula
Rockavinge Grenoblise, (rödbetor & kapris), Brynt smör
Dessert Crème karamell, punschgrädde, citrusfrukt
Bärflarn med husets sorbet
Onsdagskassen 9/4 Varmrätt Hämta med er hem till kvällen
Biff med potatisgratäng, piperade och dragonsky
Torsdag brunch Rissel 10/4
Frukost/Brunch
Insläpp 9,00-10,00Förrätt Frukost/Brunch
Insläpp 9,00-10,00Fredag Rissel 11/4 Förrätt Crepe med räkor & dill
Ramslökssoppa, Ristat bacon, Brödkrutong
Varmrätt Bakad lax – sås av ostronskivling & gräslök – Finskurna grönsaker, Örtslungad färskpotatis
Potatispizzaslice/ Pinsa – citronsyrad spetskål – örtolja
Dessert Chili & vanilj glasera ananas – vaniljglass
Fredag Filialen 11/4 Libanon Förrätt Förrätten ersätts idag av en tilltagen varmrätt, ni får båda i en servering!
Varmrätt Meze
Tabbouleh
Kafta
Halloumi
Pita
Baba ganoush
Hummus
Muhammara
Dessert Mannagrynstårta ”layali lubnan” med hallon och pistachmandel
Tisdag Rissel LOV Onsdag Rissel LOV Onsdagskassen LOV Torsdag brunch Rissel LOV Fredag Rissel LOV Fredag Filialen LOV
Tisdag Rissel STÄNGT Onsdag Rissel STÄNGT Onsdagskassen STÄNGT Torsdag brunch Rissel Frukost/Brunch
Insläpp 9,00-10,00Förrätt Frukost/Brunch
Insläpp 9,00-10,00Fredag Rissel 25/4 Förrätt Gratinerad fransk löksoppa
Paj med fetaost – spenat – Piperade
Varmrätt Ravioli med färskost – tomatkräm och parmesan
Biff Lindström Idahopotatis Kryddsmör -sky
Dessert Crème Brulé – Citrussallad smaksatt med mynta
Fredag Filialen 25/4 Peru Förrätt Ceviche på torsk och räka med friterat bröd ”sopaipilla”
Varmrätt Biffgryta ”lomo saltado” med majskolv och ris
Dessert Choklad och nougatkaka ”turron de chocolate”
Tisdag Rissel 29/4 Förrätt Smördegskrustader med skaldjursstuvning
Varmrätt Fyllda fläskrullader med go sås, potatis
Dessert Vaniljglass med rabarberkompott och knäckflarn.
Onsdag Rissel STÄNGT Onsdagskassen STÄNGT Torsdag brunch Rissel LOV Fredag Rissel LOV Fredag Filialen LOV
Tisdag Rissel Förrätt Liten charktallrik
Varmrätt Rimmad lax med dillstuvad potatis
Dessert Rabarberdessert
Onsdag Rissel STÄNGT Onsdagskassen STÄNGT Torsdag brunch Rissel Frukost/Brunch
Insläpp 9,00-10,00Förrätt Frukost/Brunch
Insläpp 9,00-10,00Fredag Rissel STÄNGT Fredag Filialen STÄNGT
Tisdag Rissel STÄNGT Onsdag Rissel STÄNGT Onsdagskassen STÄNGT Torsdag brunch Rissel Frukost/Brunch
Insläpp 9,00-10,00Fredag Rissel STÄNGT Fredag Filialen STÄNGT
Tisdag Rissel 20/5 Vårbuffé
Mer info kommerOnsdag Rissel 21/5 Förrätt Risotto med ostronskivling, kräftstjärtar, dill
Grön och vit sparris, citron- beurre blanc, stenbitsrom, confiterad äggula
Varmrätt Lammstek, Sky,vitlök, rosmarin, Rostad lök & rostad potatis
Dessert Rabarber-kompott Husets glass, Kaksmulor & bär
Onsdagskassen 21/5 Varmrätt Hämta med er hem till kvällen
Gulaschgryta med spätzle, surkål och kummingräddfil
Torsdag brunch Rissel 22/5
Frukost/Brunch
Insläpp 9,00-10,00Frukost/Brunch
Insläpp 9,00-10,00Förrätt Frukost/Brunch
Insläpp 9,00-10,00Fredag Rissel 23/5 Förrätt Bisque, Dill, Kräftstjärts-quenell
Gratinerad rökt lax -dill – lök – tomat
Varmrätt Kalkon-schnitzel, Dragon- sky – Krokett Ärter
Färsfyllda vårrullar – kryddgrönt – Dipp
Dessert Rabarberkompott, vitchokladparfait, chokladflarn
Fredag Filialen 23/5 Italien Förrätt Pinsa med sparris, burrata och fänkålssalami
Varmrätt Ragú bolognese med tagliatelle, gröna blad och tomatsallad
Dessert Tiramisu
Tisdag Rissel STÄNGT Onsdag Rissel 28/5 Förrätt Bouchée fylld med skagen – dill och rom
Grillad romansallad – citronette, Blomkålspuré, Picklad lök, Örter
Varmrätt Bakelse på rödtunga & lax, Citronsås, Dillpotatis, Lök & spenat
Kroppkaka (Alt Veg kroppkakak Salvia Parmesan)
Schnitzel kryddsmör, rostad potatis – sky – sockerärtor
Dessert Jordbuggsmousse-tårta, Bärsallad, Chokladflarn
Onsdagskassen 28/5 Varmrätt Hämta med er hem till kvällen
Rödvinsbrässerad oxkind med potatisstomp, glaserad lök och sidfläsk
Torsdag brunch Rissel LOV Fredag Rissel LOV Fredag Filialen LOV